Niet zomaar een slotenmaker voor noodgevallen

De meeste mensen denken zelden aan slotenmakers totdat ze merken dat ze buitengesloten zijn en een noodslotenmaker nodig hebben. Misschien zijn ze hun sleutels kwijt of zijn ze binnen gelaten toen de deur achter hen dichtsloeg. In dit geval is een 24-uurs slotenmakerservice perfect. Uw lokale slotenmaker kan echter meestal veel meer nuttige diensten aanbieden, waaronder:

Sloten vervangen of opnieuw sleutelen

Dit is een geweldig idee als u onlangs bent verhuisd, omdat u nooit zeker weet hoeveel mensen nog toegang hebben tot een set sleutels van uw huis. Het kan zijn dat u dit niet doet omdat u denkt dat dit erg duur zal zijn en dat alle oude sloten volledig moeten worden verwijderd. In veel gevallen zal een slotenmaker echter een proces gebruiken dat opnieuw sleutelen wordt genoemd. Rekeying is wanneer de slotenmaker de tuimelaar- of waferconfiguratie van uw huidige slot verandert, zodat een nieuwe sleutel in het slot zal functioneren, maar de oude sleutel niet. Dit is een goede optie als de originele sloten van goede kwaliteit zijn en minder kosten dan de oude sloten volledig weg te gooien en gloednieuwe sloten te installeren.

Sloten upgraden naar door de verzekeringsmaatschappij goedgekeurde normen

Veel mensen hebben nu zeer dure spullen in huis, beschermd door zeer goedkope deur- en raamsloten. Dit is geen probleem totdat er in uw huis is ingebroken of u ontdekt dat uw verzekeringsmaatschappij de kosten van de gestolen inboedel niet dekt omdat de sloten niet aan de vereiste norm voldeden.

Het is daarom de moeite waard om uw inboedelverzekeringsdocumenten te controleren om erachter te komen welke standaard sloten vereist zijn. Als je dit hebt gedaan, maar niet zeker weet welk type sloten je in je huis hebt geplaatst, kan een goede slotenmaker je helpen.

Het type slot dat nodig is op een deur hangt van twee dingen af:

  • Het materiaal waarvan de deur is gemaakt, b.v. hout of pvc
  • Of het nu extern, intern of gemeenschappelijk is.

Verschillende soorten sloten hebben verschillende normen, BS3621 (British Standard) is de meest populaire norm voor sloten op houten deuren. Voor UPVC-deuren is de TS 007 (Technical Standard) een herziene en verbeterde versie van de British Standard Kitemark voor cilindersloten. Het is ontwikkeld om te beschermen tegen inbrekers die steeds vaker gebruik maken van ‘cilinderklik’-technieken om toegang te krijgen tot eigendommen.

Een goede slotenmaker levert en plaatst ook alleen merksloten. Dit is belangrijk om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van uw nieuwe slot uitstekend is en dat de ‘Standaard’ die op het slot staat, echt is.

Externe sleutelkluizen monteren

Steeds meer ouderen krijgen meerdere keren per dag verzorgers bij hen thuis. Om te voorkomen dat er meerdere exemplaren van huissleutels in omloop zijn, laten veel mensen sleutelkluizen installeren.

Een sleutelkluis is een metalen doos, meestal bevestigd aan een muur bij de deur, waarin één set sleutels kan worden bewaard. Een toetsenbord wordt gebruikt om een ​​beveiligingscode in te voeren om de doos te openen en de sleutel op te halen. De code kan zo vaak worden gewijzigd als nodig is.

Sleutelkluizen moeten veilig worden geïnstalleerd en indien mogelijk buiten het zicht van passerende voetgangers en verkeer. Een goede slotenmaker kan u adviseren over de beste plaats om deze te vinden. Sommige sleutelkluizen zijn ook veiliger dan andere, dus ook hier is het de moeite waard om hierover advies in te winnen.

Hoofdsleutelsystemen ontwerpen en monteren

Veel organisaties hebben een groot aantal vergrendelingsdeuren waarvoor bepaalde medewerkers nodig zijn, b.v. schoonmakers, beveiligingspersoneel, conciërges om een ​​enorm scala aan sleutels bij zich te dragen tijdens hun dagelijkse bezigheden. Een sluitsysteem vermijdt dit. Het systeem is zo ontworpen dat één sleutel meerdere sloten kan openen.

In andere gevallen is het een vereiste dat sommige personeelsleden toegang hebben tot sommige delen van het gebouw, maar niet tot andere. In dit geval zal een goede slotenmaker een hoofdsleutelsysteem ontwerpen met verschillende toegangsniveaus, afhankelijk van de toegangsvereisten. Het zal ook zo worden ontworpen dat het kan worden uitgebreid als de organisatiestructuur in de toekomst verandert.

Naast het gebruiksgemak is een ander voordeel van een hoofdsleutel dat het een extreem veilige sleutel is. De sleutels zijn zeer specifiek ontworpen en kunnen alleen worden gekopieerd door de volledig opgeleide slotenmaker die ze heeft ontworpen.

Slotenmakers kunnen ook tal van andere diensten aanbieden, zoals het snijden van sleutels, reparatie van ramen en deuren van pvc, veilige installatie, om er maar een paar te noemen. Vanwege de aard van het werk zijn veel mensen echter van mening dat betrouwbaarheid, een vriendelijke persoonlijkheid en een van de belangrijkste diensten die een goede slotenmaker bij elk werk kan bieden, vooral wanneer hij buiten op een koude natte nacht wordt opgesloten, is geweldige klantenservice.