Heeft een verandering in het weer invloed op hoe sloten werken?

Dit probleem met sloten staat bekend als vastgelopen sloten en een slotenmaker kan helpen met enkele tips.

Het gebeurt wanneer extreme temperaturen van de winter of de zomer ervoor zorgen dat vergrendelingsmechanismen opzwellen of samentrekken, waardoor het moeilijk wordt om de deuren te vergrendelen of ontgrendelen. Dit is de definitie in de meest simplistische bewoordingen. In dit artikel wordt echter in detail besproken wat er met sloten gebeurt.

Wat het weer doet met sloten

Tijdens de zomer of winter, vooral bij extreme temperaturen, tasten de zon of ijskoude temperaturen de buitendeuren van het huis en de auto aan. Wanneer de sleutelhouder de sleutel in het slot probeert te draaien, kan deze met veel moeite draaien of zelfs breken. Een ander probleem dat zich kan voordoen, is dat het vergrendelingsmechanisme kan falen en dat de sleutel mogelijk helemaal niet kan worden geplaatst. Laten we eens kijken hoe elk weersextreem de sluis beïnvloedt.

Warm weer

In de zomer kan door de hoge luchtvochtigheid buiten veel vocht ontstaan, vooral bij houten buitendeuren. Naarmate de temperatuur stijgt, zet de deur uit en kan het hout rond het deurslot kromtrekken, waardoor het een uitdaging wordt om het slot te draaien. Dit geldt met name voor nachtschootsloten die moeilijk te vergrendelen kunnen zijn omdat het deurkozijn opzwelt.

Koud weer

Aan de andere kant van het spectrum creëert het koude weer een soortgelijk probleem met de deur. Het enige kleine verschil is echter dat de deur niet opzwelt, maar samentrekt. De samentrekking van de houten deur maakt het moeilijk voor de deur om goed te passen. Als gevolg hiervan kunnen het slot en de deur moeite hebben om goed op elkaar te passen, waardoor het slot moeilijk te draaien is.

Deursloten met toetsenbord

Deuren met toetsenborden zouden bij extreme temperaturen niet al te veel moeite moeten hebben om te openen, omdat ze geen sleutel gebruiken. Dit soort sloten is echter ook gevoelig voor problemen door weersveranderingen. Net als bij reguliere deursloten kunnen ook dit soort sloten mechanische storingen vertonen. De deuren zijn nog onderhevig aan krimp of zwelling, waardoor deze sloten moeilijk goed sluiten of openen.

Een ander probleem kan zijn dat de batterij leegraakt. Batterijen werken met behulp van elektrochemische elementen. Onder extreem koude omstandigheden kan het vermogen van een batterij om signalen naar de terminals van de deur te sturen, vertragen. Hierdoor kan het moeilijk zijn om de deur te ontgrendelen, zelfs na het invoeren van de juiste code.

Nog een probleem dat van invloed kan zijn op de sleutelloze deurinvoer, is niet gerelateerd aan de hitte of kou, maar eerder aan vocht veroorzaakt door regen. Soms, wanneer toetsenborden nat worden, kan het water in de knoppen sijpelen en foutieve fouten beginnen terug te geven, zelfs wanneer de juiste codes in de pad worden ingevoerd.

Hangsloten en extreem weer

Dit type slot wordt misschien niet zo vaak gebruikt als andere deursloten, maar ze kunnen worden gebruikt voor hekken, schuren en garages. Als deze sloten vocht bevatten, kan het slot zelf bevriezen als de temperatuur onder 32 graden Fahrenheit daalt, waardoor het moeilijk wordt om het slot te ontgrendelen.

Autosloten

Een ander probleem dat zich vooral in de winter kan voordoen, zijn autosloten. Als er vocht in het autoslot aanwezig is en het vocht bevriest door een forse temperatuurdaling, kan dit ertoe leiden dat de deursloten van een auto bevriezen. Dit maakt het moeilijk voor de sleutel of de afstandsbediening om de deur te ontgrendelen.

Veel van de problemen met sloten kunnen worden opgelost door sloten of deuren van hogere kwaliteit te gebruiken. Ze kunnen ook worden opgelost door de sloten te beschermen door middel van smering of door hitte of een vlam te gebruiken om sloten te ontdooien. Als u echter problemen heeft met sloten op uw auto of huis, is de ideale oplossing om een ​​slotenmaker te bellen. Een professionele slotenmaker lost het eerste probleem op en geeft je tips om problemen met sloten in de toekomst te voorkomen.