De sloten wijzigen

Deze ongelukkige klanten zijn niet altijd hun sleutels kwijtgeraakt, in feite is de oorzaak van de vergrendeling vaak te wijten aan gebrek aan regelmatig onderhoud en het negeren van enkele verklikkersignalen dat het slot op het punt staat te falen.

Laten we een paar van deze situaties bekijken

Op een veelgebruikte nachtvergrendeling (een Yale-slot voor de meeste mensen), is de kleine schakelaar waarmee u de vergrendeling kunt blokkeren of tegenhouden, zichzelf ingeschakeld. Uiteraard worden bij terugkomst de sleutels ingestoken maar draaien niet mee. Bel een slotenmaker. De reden dat dit gebeurt, is gewoon slijtage. Als er geen weerstand is bij het gebruik van het kleine schakelaartje, kan dit binnenkort ook je lot zijn, omdat het gewoon kan vallen als je je deur dichtslaat en je het pas weet als je terugkeert.

Het is in deze situatie niet nodig om uw sleutels te wisselen, maar het is zeker de moeite waard om de achterplaat/vergrendeling te verwisselen en de originele cilinder op zijn plaats te laten. Dit bespaart belangrijke snijkosten.

De vastgelopen impasse

Dit is degene waar alle slotenmakers liever niet op komen. Hefboomsloten of insteeksloten zijn geweldig voor de veiligheid, vooral de nieuwe up-to-date BS3621-modellen. Deze sloten gaan niet zo vaak kapot, omdat de binnenwerking over het algemeen robuust is en jaren en jaren meegaat. Als ze echter beginnen te verdwijnen, negeer ze dan niet. Als u problemen ondervindt bij het ontgrendelen of vergrendelen van een hendelvergrendeling, zou ik altijd adviseren deze te wijzigen.

Lock-outs of lock-ins als gevolg van dit type slot falen betekent meestal helaas het grijpen naar het elektrische gereedschap.

Een andere goede reden om een ​​insteekslot te vervangen, zijn verzekeringsvereisten, kijk eens op de voorplaat van het slot – als er iets minder staat dan BS3621 2007, dan kan het zijn dat uw huisverzekering ongeldig is. Verzekeringsmaatschappijen houden ervan om uitbetalingen te krijgen op technische details!

Kan UPVC-deur niet ontgrendelen of vergrendelen

Er zijn veel redenen waarom u een PVC-deur niet kunt vergrendelen of ontgrendelen. Het is meestal niet het slot zelf, dus het vervangen van de eurocilinder helpt meestal niet. Vaker is het de deur of het sluitsysteem in de deur.

Als de deur niet goed uitgelijnd is, kan dit het moeilijk maken om de hendel volledig op te tillen om de multipunt in te schakelen. Het hoeft alleen maar een beetje te worden aangepast, 1 of 2 mm kan het verschil maken.

Dit kan ook een teken zijn dat het sluitsysteem faalt of op het punt staat dit te doen, in deze situatie is het de moeite waard om een ​​getrainde slotenmaker te bellen. Nogmaals, het kan alleen een aanpassing nodig hebben, maar soms kan een vervangende versnellingsbak of een volledig mechanisme nodig zijn. Het is altijd de moeite waard om hiervoor offertes aan te vragen, aangezien, naar mijn ervaring, raam- en deurbedrijven tot het drievoudige van een slotenmaker in rekening kunnen brengen.