Wat zijn de voordelen van het installeren van toetsenbordsloten?

Het toetsenbord, of keyless lock, is misschien een van die innovaties die in eerste instantie alleen voor techneuten lijken te zijn, maar bij nadere beschouwing blijkt dat er een aantal solide voordelen zijn aan het overschakelen van een slot met sleutel naar een keyless entry-systeem.

Zorg ervoor dat u het advies inwint van een vertrouwde slotenmaker voordat u een beslissing neemt, aangezien zij de ervaring en kennis hebben.

Voordeel #1: Je hebt geen sleutel nodig

Fysieke sleutels kunnen verloren of gestolen worden. Ze kunnen ook breken als ze in een slot worden gestoken. Met een keyless entry-systeem hoeft u geen tijd te besteden aan het zoeken naar uw sleutels voordat u het huis verlaat. Iedereen die ooit een sleutel aan zijn kind heeft gegeven, weet dat de kans groot is dat het kwijtraakt. Met een keyless entry-systeem toetst uw kind eenvoudig een code in op een toetsenbord om uw huis binnen te komen. Dit verhoogt de veiligheid van uw kind, aangezien het nooit van uw huis kan worden buitengesloten.

U hoeft ook niet de moeite en de kosten te maken om uw sloten te laten vervangen als u een sleutel kwijt bent. Gebruik geen al te simplistische codes, zoals je huisnummer. Om uw kind te helpen de code te onthouden, gebruikt u cijfers die overeenkomen met een vorm, symbool of letter. Een driehoek zou bijvoorbeeld vertalen naar de getallen 1831 of een vierkant zou 1793,3 . zijn

Voordeel #2: U kunt kiezen wie gemakkelijk toegang heeft tot uw huis of bedrijf

De toetsenbordcode kan aan iedereen die u kiest worden gegeven, inclusief de hondenuitlater en een vriend die uw goudvis voert en de planten water geeft terwijl u weg bent. U kunt de code zo vaak wijzigen als u wilt. Dus als u overstapt naar een nieuwe hondenuitlater, heeft de voormalige hondenuitlater geen toegang tot uw huis. Deze functie is vooral handig voor eigenaren van onroerend goed die huizen of appartementen huren. In plaats van de sloten te moeten veranderen wanneer een nieuwe huurder de woning betrekt, hoeven ze alleen maar de code van het toetsenbord te veranderen.

Voordeel #3: U kunt zien wie uw huis of bedrijf is binnengekomen

Bij sommige systemen kun je ook codes toekennen aan verschillende personen en wordt er een geautomatiseerd logboek bijgehouden van alle toegangen tot de woning of het bedrijf. Als er items ontbreken, kun je in het logboek zien wie op een bepaalde dag toegang had.

Voordeel #4: U kunt op bepaalde tijden ongeoorloofde toegang voorkomen

Als u niet wilt dat uw zoon of dochter na middernacht uw huis binnensluipt, kunt u met sommige keyless entry-systemen het systeem programmeren om op bepaalde tijden geen toegang toe te staan. Als u een bedrijf heeft, is dit ook een handige functie om ervoor te zorgen dat werknemers het bedrijf niet binnenkomen tijdens de uren dat het bedrijf gesloten is. Sommige systemen hebben ook de mogelijkheid om vooraf een tijd in te stellen waarop de sloten op deuren moeten worden geactiveerd, zodat u niet uit bed hoeft te komen om te controleren of uw deuren op slot zijn.

Voordeel #5: Keyless entry-systemen zijn duurzaam en bieden een betere beveiliging dan traditionele sloten

Sloten met normale sleutel kunnen versleten raken en defect raken vanwege de constante wrijving bij het draaien van de sleutels in de sloten. Omdat toetsenbordvergrendelingen geen mechanische sluitsystemen zijn, die een sleutel- en tuimelsysteem gebruiken om een ​​deur te vergrendelen of te ontgrendelen, kunnen ze niet worden geopend of gestoten zoals traditionele sloten.5 Hackers kunnen een probleem zijn met toetsenbordvergrendelingen, maar goede wachtwoorden, vaak veranderd, kan een grote bijdrage leveren aan het verminderen van deze dreiging.

Sommige systemen kunnen u zelfs waarschuwen of een vergrendelingsfunctie inschakelen als er te veel pogingen zijn om het verkeerde wachtwoord in te voeren. Als uw slot is geïntegreerd als onderdeel van een smart home-systeem, kunt u uw smartphone gebruiken om uw deuren overal te openen en te vergrendelen.

De prijs van een sleutelloos sluitsysteem voor een woon- of bedrijfspand is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald naarmate er meer sleutelloze sloten worden verkocht. Er is een breed scala aan sleutelloze deursloten op de markt. Kenmerken van deze sloten kunnen sterk verschillen, evenals de kwaliteit van het sluitsysteem. Omdat de veiligheid van uw gezin en uw huis zo belangrijk is, kunt u het beste het advies inwinnen van een professionele slotenmaker om u te begeleiden bij het kiezen van het beste slot voor uw huis.