Wat is een toetsenbord? zou je er een moeten hebben?

Toetsenbordvergrendelingen zijn een specifiek type slot dat enigszins anders werkt dan “traditionele”. Hier zijn enkele feiten die u misschien nog niet wist.

Toetsenbordvergrendeling en codes

Toetsenbordvergrendelingen werken door een gebruiker te verplichten een numerieke code in te voeren op een aangewezen toetsenbord om de nachtschoot of het slot te ontgrendelen. Het invoeren van de juiste code genereert een kleine elektrische stroom om het mechanisme te ontgrendelen. Een toetsenbordvergrendeling kan zijn eigen eenheid zijn, of onderdeel zijn van een groter toegangscontrolesysteem. Sommige hebben zelfs een extra beveiligingsfunctie die het mechanisme 10 tot 15 minuten vergrendelt na verschillende mislukte pogingen om de code in te voeren. Het voordeel hiervan is dat u geen fysieke sleutel bij u hoeft te hebben; je hoeft alleen de code te onthouden. Als u het toetsenbord vaak gebruikt, zult u waarschijnlijk merken dat u de code vrij snel kunt onthouden. Je kunt de code eenvoudig instellen als een nummer dat je gemakkelijk kunt onthouden (maar hopelijk kan niemand anders het raden), zoals het jaar waarin een favoriete film of nummer is uitgebracht.

Type toetsenborden

Het type toetsenbord varieert sterk, dus het zal gemakkelijk zijn om er een te vinden die past bij uw behoeften en budget, als u besluit dit type slot te installeren. Sommige toetsenborden hebben een paar knoppen met nummers en/of letters, terwijl andere 12 knoppen hebben zoals de meeste telefoons. Dit type slot heeft geen pennen of cilinders zoals traditionele sloten en kan daarom niet worden geplukt. Doordat ze geen hardware hebben, gaan ze ook langer mee. Bovendien kunt u met een sleutelvergrendeling iemand een code geven die hij tijdelijk kan gebruiken om toegang te krijgen tot een site, en de code vervolgens wijzigen zodra de toegang niet langer nodig is, waardoor het risico van een verloren of gestolen sleutel wordt geëlimineerd. Sleutelsloten kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in een toegangscontrolesysteem, waardoor de toegangsrechten gedurende bepaalde uren of tot bepaalde delen van een gebouw of complex kunnen worden beperkt, zelfs als een gebruiker een juiste code heeft. Ze kunnen ook op elk type deur worden geïnstalleerd, aangezien er mechanische en batterijgevoede opties zijn die geen aansluiting op een stroombron vereisen.

Voeding voor je toetsenbord

Het hebben van een stroombron is noodzakelijk voor het goed functioneren van een toetsenbordvergrendeling. Individuele sloten kunnen vaak op batterijen werken (hoewel de batterijen periodiek moeten worden vervangen), terwijl sloten die deel uitmaken van een geïntegreerd systeem vaak stroom uit het systeem kunnen halen, waarbij een batterijmechanisme als back-up wordt gebruikt. Een ding om in gedachten te houden over dit type vergrendelingsmechanisme is dat het meestal duurder is dan een conventioneel slot, over het algemeen kost het minstens $ 115 om te installeren en soms meer dan $ 500 voor een zeer geavanceerde, vergeleken met ongeveer $ 20 voor een standaard nachtschoot. Voor veel mensen maakt de verhoogde beveiliging van een toetsenbordslot dit echter een waardevolle investering.

Toetsenbordsloten verschillen in veel opzichten van conventionele sloten. Door de verhoogde beveiliging van deze optie zijn ze de afgelopen jaren een steeds populairdere keuze geworden.